Bröt i ledning

William Siverholm startade från pole i dagens första race i Anderstorp. Han gick jämsides med Philip Victorsson genom första kurvan och sedan låg de sida vid sida hela den långa raksträckan. Vem skulle bromsa sist? Tyvärr låste William upp sina bromsar och for ut i lecakulorna. Han lyckades ta sig tillbaka till depån, men ett stag i framvagnen hade brustit och han tvingades bryta. I det andra racet var William med och kämpade om pallplatserna när han hamnade i nytt trångmål. Det var tre förare som gick in i bredd i en kurva och det fanns inte plats för alla. Tyvärr hamnade William åter utanför banan och tvingades bryta. William ligger kvar på fjärde plats i JSM när det är två racehelger kvar att köra.

Om William

Med racing i blodet kommer tävlandet naturligt för William då intresset för bilsport sträcker sig långt tillbaka i familjens rötter.

 

Han beskriver sig själv som en explosiv förare med starkt psyke och stort fokus. Egenskaper som ska ta honom hela vägen till toppen.

 

Så här beskriver William sin resa:

 

Jag heter William Siverholm, är 15 år och bor i Lerum. Jag tävlar framgångsrikt i Internationell motorsport.

 

Började min motorsportkarriär i gokart redan vid 6 års ålder, och har skördat många fina placeringar i Sverige innan jag började tävla Internationellt.

 

De senaste 4 åren har jag tillhört världseliten i gokart och Svenska landslaget i Gokart.

 

Jag har kört tävlingar såsom World Series, EM och VM i gokart med många framskjutna placeringar.

 

Jag har vunnit serier i Sverige och varit bland de främsta i SM de senaste åren. Till säsongen 2021 tar jag steget till Formelbil och tävlar i klassen Formula Renault/Nordic. Klassen har SM status och kommer att köras ihop med “Kungaklassen”, STCC. Tävlingarna TV sänds.

 

Säsongen körs under 7 tävlingshelger från Skellefteå i norr till Skåne i söder.

Kontakt