Det blev en kamp mot klockan för William Siverholm

Under morgonens testkörning upptäcktes ett elektronikfel på William Siverholms Porsche. Mekanikerna skruvade febrilt och lyckades få i gång bilen precis innan kvalet. William kom ut sent på banan och redan efter ett par varv blev det rödflagg. Det blev stressigt på slutet eftersom förarna bara fick två varv på sig att sätta några tider. William lyckades pressa ut det som gick under dessa förutsättningar och fick andra bästa tiden samt att den andra tiden var den femte bästa. Det innebär att han startar femma i första racet i morgon och tvåa i det andra. – Det blev körigt idag med en bil som inte var helt perfekt. Det kommer en ny databox i kväll så i morgon räknar jag med att bilen skall funka som den skall, sa William.

Om William

Med racing i blodet kommer tävlandet naturligt för William då intresset för bilsport sträcker sig långt tillbaka i familjens rötter.

 

Han beskriver sig själv som en explosiv förare med starkt psyke och stort fokus. Egenskaper som ska ta honom hela vägen till toppen.

 

Så här beskriver William sin resa:

 

Jag heter William Siverholm, är 17 år och bor i Lerum. Jag tävlar framgångsrikt i Internationell motorsport.

 

Började min motorsportkarriär i gokart redan vid 6 års ålder, och har skördat många fina placeringar i Sverige innan jag började tävla Internationellt.

 

De senaste 4 åren har jag tillhört världseliten i gokart och Svenska landslaget i Gokart.

 

Jag har kört tävlingar såsom World Series, EM och VM i gokart med många framskjutna placeringar.

 

Jag har vunnit serier i Sverige och varit bland de främsta i SM de senaste åren. Till säsongen 2021 tog jag steget till Formelbil och tävlade i klassen Formula Renault/Nordic. Efter en lite kantig inledning på säsongen med en hel del tekniska bekymmer så avslutades säsongen med flera pallplatser, Pole Position och vinst.

 

Till säsongen 2022 blev jag uttagen till Stenhaga Motorsport ungdomsakademi och tävlade i mästerskapet Sprint Challenge med en Porsche GT4. Möjligheten var helt fantastisk, säger William. Jag är så oerhört tacksam och skall göra allt jag kan för att hjälpa teamet till en vinst säsongen 2022 som blir den yngsta Porscheföraren hittills.

 

Kontakt