Dubbla pallplatser och utökad serieledning i Karlskoga

William Siverholm inledde tävlingshelgen i Karlskoga med att vara snabbast på de fria testerna. Men när kvalet kom ville det inte riktigt stämma riktigt. – Jag fick inte samma sköna känsla i bilen. Vi hade samma inställningar som på testet, men det var betydligt varmare i luften, sa William som fick nöja sig med femte och sjunde startruta.

I första racet visade William tydligt att han inte var nöjd med startpositionen. Han plockade ett par placeringar, men han blev fast länge på tredjeplatsen. Han pressade hårt för att ta ännu en plats och på sista varvet lyckades han pressa sig förbi och ta andraplatsen. Andra racet blev än mer utmanande med sämre startposition, men William kämpade på bra och gick i mål på en hedrande tredjeplats. – Det kändes bra idag. Vi hade bra fart och hade startpositionerna varit bättre hade det säkert blivit ännu bättre, sa William som utökade sin ledning i cupen ordentligt!

William Siverholm på väg upp genom fältet.
Full attack även i andra racet.
Dubbla pallplatser i Karlskoga för William.

Om William

Med racing i blodet kommer tävlandet naturligt för William då intresset för bilsport sträcker sig långt tillbaka i familjens rötter.

 

Han beskriver sig själv som en explosiv förare med starkt psyke och stort fokus. Egenskaper som ska ta honom hela vägen till toppen.

 

Så här beskriver William sin resa:

 

Jag heter William Siverholm, är 17 år och bor i Lerum. Jag tävlar framgångsrikt i Internationell motorsport.

 

Började min motorsportkarriär i gokart redan vid 6 års ålder, och har skördat många fina placeringar i Sverige innan jag började tävla Internationellt.

 

De senaste 4 åren har jag tillhört världseliten i gokart och Svenska landslaget i Gokart.

 

Jag har kört tävlingar såsom World Series, EM och VM i gokart med många framskjutna placeringar.

 

Jag har vunnit serier i Sverige och varit bland de främsta i SM de senaste åren. Till säsongen 2021 tog jag steget till Formelbil och tävlade i klassen Formula Renault/Nordic. Efter en lite kantig inledning på säsongen med en hel del tekniska bekymmer så avslutades säsongen med flera pallplatser, Pole Position och vinst.

 

Till säsongen 2022 blev jag uttagen till Stenhaga Motorsport ungdomsakademi och tävlade i mästerskapet Sprint Challenge med en Porsche GT4. Möjligheten var helt fantastisk, säger William. Jag är så oerhört tacksam och skall göra allt jag kan för att hjälpa teamet till en vinst säsongen 2022 som blir den yngsta Porscheföraren hittills.

 

Kontakt