Grande Finale på Mantorp Park – medalj jakt för William!

Vilken avslutningshelg på denna race säsong – Östergötland bjöd på bra race väder och stor glädje i team Stenhaga motorsport med totalt sex stycken pallplatser.

William hade stort fokus och mål i medalj jakten att slå tidigare förares rekord från 2021 på tolv racesegrar av fjorton. William visade redan i kvalet att han var här för att ta hem två vinster till och slå rekordet. Vinst i första racet (igen) och målet var nära. I race två för helgen tog William hem vinsten även här och stod högst på pallen, där av slog han segerrekordet. Tretton vinster av fjorton race under säsongen 2023. En lycklig William som tyckte att racen var helt fantastiska!

Om William

Med racing i blodet kommer tävlandet naturligt för William då intresset för bilsport sträcker sig långt tillbaka i familjens rötter.

 

Han beskriver sig själv som en explosiv förare med starkt psyke och stort fokus. Egenskaper som ska ta honom hela vägen till toppen.

 

Så här beskriver William sin resa:

 

Jag heter William Siverholm, är 17 år och bor i Lerum. Jag tävlar framgångsrikt i Internationell motorsport.

 

Började min motorsportkarriär i gokart redan vid 6 års ålder, och har skördat många fina placeringar i Sverige innan jag började tävla Internationellt.

 

De senaste 4 åren har jag tillhört världseliten i gokart och Svenska landslaget i Gokart.

 

Jag har kört tävlingar såsom World Series, EM och VM i gokart med många framskjutna placeringar.

 

Jag har vunnit serier i Sverige och varit bland de främsta i SM de senaste åren. Till säsongen 2021 tog jag steget till Formelbil och tävlade i klassen Formula Renault/Nordic. Efter en lite kantig inledning på säsongen med en hel del tekniska bekymmer så avslutades säsongen med flera pallplatser, Pole Position och vinst.

 

Till säsongen 2022 blev jag uttagen till Stenhaga Motorsport ungdomsakademi och tävlade i mästerskapet Sprint Challenge med en Porsche GT4. Möjligheten var helt fantastisk, säger William. Jag är så oerhört tacksam och skall göra allt jag kan för att hjälpa teamet till en vinst säsongen 2022 som blir den yngsta Porscheföraren hittills.

 

Kontakt