Pallplats i finalen

Palltrion från första racet fr v: William Karlsson, Philip Victorsson och William Siverholm.

Finalen för Formula Nordic kördes i ett härligt sensommarväder på Ring Knutstorp. Tester och kval blev oerhört jämna och förarna bytte platser hela tiden. William lyckades knipa tredjeplatsen till sist i kvalet. Han tappade den positionen i starten av första racet, men lyckades återta tredjeplatsen innan målgång. Inför det sista racet låg William på fjärde plats i JSM-tabellen och han hade bara en poäng upp till trean. I sista racet fastnade William i klungan och lyckades inte avancera. Det blev en femteplats till sist och han behöll sin fjärdeplats i JSM.

Om William

Med racing i blodet kommer tävlandet naturligt för William då intresset för bilsport sträcker sig långt tillbaka i familjens rötter.

 

Han beskriver sig själv som en explosiv förare med starkt psyke och stort fokus. Egenskaper som ska ta honom hela vägen till toppen.

 

Så här beskriver William sin resa:

 

Jag heter William Siverholm, är 16 år och bor i Lerum. Jag tävlar framgångsrikt i Internationell motorsport.

 

Började min motorsportkarriär i gokart redan vid 6 års ålder, och har skördat många fina placeringar i Sverige innan jag började tävla Internationellt.

 

De senaste 4 åren har jag tillhört världseliten i gokart och Svenska landslaget i Gokart.

 

Jag har kört tävlingar såsom World Series, EM och VM i gokart med många framskjutna placeringar.

 

Jag har vunnit serier i Sverige och varit bland de främsta i SM de senaste åren. Till säsongen 2021 tog jag steget till Formelbil och tävlade i klassen Formula Renault/Nordic. Efter en lite kantig inledning på säsongen med en hel del tekniska bekymmer så avslutades säsongen med flera pallplatser, Pole Position och vinst.

 

Till säsongen 2022 har jag blivit uttagen till Stenhaga Motorsport ungdomsakademi och skall tävla i mästerskapet Sprint Challenge med en Porsche GT4. Möjligheten är helt fantastisk, säger William. Jag är så oerhört tacksam och skall göra allt jag kan för att hjälpa teamet till en vinst säsongen 2022 som blir den yngsta Porscheföraren hittills.

 

Kontakt