William Siverholm blev snuvad på segern i Anderstorp!

William Siverholm startade det första racet från femte startrutan. Han jobbade sig ett par placeringar och gick i mål på tredje plats. I det andra racet startade han från den andra startrutan. William gjorde en bra start och kunde snart överta ledningen samt skapa en liten lucka till övriga fältet. Allt såg jättebra ut och William såg ut att gå mot sin första seger, men tyvärr blev det inte så… Gästföraren Michaela Åhman-Kottulinsky var snabbast på banan. Hon körde upp sig genom fältet och övertog ledningen när det var några varv kvar. William kunde tyvärr inte svara utan fick nöja sig med andraplatsen. William kan i alla fall trösta sig med att han leder mästerskapet!

Om William

Med racing i blodet kommer tävlandet naturligt för William då intresset för bilsport sträcker sig långt tillbaka i familjens rötter.

 

Han beskriver sig själv som en explosiv förare med starkt psyke och stort fokus. Egenskaper som ska ta honom hela vägen till toppen.

 

Så här beskriver William sin resa:

 

Jag heter William Siverholm, är 17 år och bor i Lerum. Jag tävlar framgångsrikt i Internationell motorsport.

 

Började min motorsportkarriär i gokart redan vid 6 års ålder, och har skördat många fina placeringar i Sverige innan jag började tävla Internationellt.

 

De senaste 4 åren har jag tillhört världseliten i gokart och Svenska landslaget i Gokart.

 

Jag har kört tävlingar såsom World Series, EM och VM i gokart med många framskjutna placeringar.

 

Jag har vunnit serier i Sverige och varit bland de främsta i SM de senaste åren. Till säsongen 2021 tog jag steget till Formelbil och tävlade i klassen Formula Renault/Nordic. Efter en lite kantig inledning på säsongen med en hel del tekniska bekymmer så avslutades säsongen med flera pallplatser, Pole Position och vinst.

 

Till säsongen 2022 blev jag uttagen till Stenhaga Motorsport ungdomsakademi och tävlade i mästerskapet Sprint Challenge med en Porsche GT4. Möjligheten var helt fantastisk, säger William. Jag är så oerhört tacksam och skall göra allt jag kan för att hjälpa teamet till en vinst säsongen 2022 som blir den yngsta Porscheföraren hittills.

 

Kontakt