Andraplats i premiären för Siverholm

William Siverholm startade helgens första race från pole, men han lyckades tyvärr inte ta ledningen i starten, utan tappade en placering. Efter ytterligare en tappad placering körde ledaren av banan och det blev safetycar. När loppet startades om lyckades William hålla sin andraplats i mål.

I andra racet startade han fyra, men körde snart upp sig till andraplatsen. På det tredje varvet gjorde William ett omkörningsförsök på ledaren, men det fanns inte tillräckligt med plats så de krokade ihop och båda fick bryta. Lite snopet slut på den första racehelgen i Porsche Sprint Challenge, men William visade att farten fanns för att vara med och kriga i toppen och det bådar gått inför resten av säsongen.

Pallbesök direkt för William Siverholm

Om William

Med racing i blodet kommer tävlandet naturligt för William då intresset för bilsport sträcker sig långt tillbaka i familjens rötter.

 

Han beskriver sig själv som en explosiv förare med starkt psyke och stort fokus. Egenskaper som ska ta honom hela vägen till toppen.

 

Så här beskriver William sin resa:

 

Jag heter William Siverholm, är 16 år och bor i Lerum. Jag tävlar framgångsrikt i Internationell motorsport.

 

Började min motorsportkarriär i gokart redan vid 6 års ålder, och har skördat många fina placeringar i Sverige innan jag började tävla Internationellt.

 

De senaste 4 åren har jag tillhört världseliten i gokart och Svenska landslaget i Gokart.

 

Jag har kört tävlingar såsom World Series, EM och VM i gokart med många framskjutna placeringar.

 

Jag har vunnit serier i Sverige och varit bland de främsta i SM de senaste åren. Till säsongen 2021 tog jag steget till Formelbil och tävlade i klassen Formula Renault/Nordic. Efter en lite kantig inledning på säsongen med en hel del tekniska bekymmer så avslutades säsongen med flera pallplatser, Pole Position och vinst.

 

Till säsongen 2022 har jag blivit uttagen till Stenhaga Motorsport ungdomsakademi och skall tävla i mästerskapet Sprint Challenge med en Porsche GT4. Möjligheten är helt fantastisk, säger William. Jag är så oerhört tacksam och skall göra allt jag kan för att hjälpa teamet till en vinst säsongen 2022 som blir den yngsta Porscheföraren hittills.

 

Kontakt